Till innehåll på sidan

Intervjuer med tidigare studenter

Här hittar du artiklar och intervjuer med tidigare studenter från KTH Materialdesign och Teknisk Materialvetenskap. De ger en inblick i vart utbildningen har tagit dem och vilka möjligheter som finns efter examen.

”Fler kvinnor och ökad mångfald - nu tar vi action!” (pdf 351 kB)  Höganäs arbetar för att förändra branschen och få in fler kvinnor i koncernen. Intervju med Olivia Danielsson, Civilingenjör Materialdesign och Master Teknisk materialvetenskap. Framtidsföretagen 2019.

Tekniskt sett – Sara Olsson, Boliden , I podden ”Tekniskt sett” möter vi Sara Olsson, som jobbar på Boliden parallellt med managementstudier vid Stockholms universitet. Samtal om materialvetenskap, utmaningar för råvaruindustrin och vikten av förebilder inom sitt yrke.

”Jag slogs direkt av den positiva anda som finns här”  Destination Framtiden 2016. Intervju med Robbin Kantarp, Civilingenjör i Materialdesign och därefter Utvecklingsingenjör vid BillerudKorsnäs.

Ung i branschen  - Bergsmannen, 2014-09-12. Intervju med Charlotte Médioni, tidigare masterstudent på Teknisk Materialvetenskap och därefter industridoktorand på Materialvetenskap. (Inloggning krävs för att kunna läsa artikeln.)

Ung i branschen  - Bergsmannen, 2014-01-24. Intervju med Sara Abouzari, tidigare masterstudent på Teknisk Materialvetenskap. (Inloggning krävs för att kunna läsa artikeln.)