Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Fasta elektrolytmaterial för helt fasta batterier

Bortom litiumjontekniken

I den här docentföreläsningen kommer Raquel Lizárraga fokusera på litiumjonbatterier (LIB) och den senaste utvecklingen inom området, Hon kommer även diskutera den så kallade "bortom Li-ion-tekniken" och de utmaningar som är relaterade till hållbara material, förbättrad prestanda och konkurrenskraftig prissättning.

Tid: Må 2023-11-13 kl 14.00

Plats: Kuben at MSE, Brinellvägen 23

Språk: Engelska

Medverkande: Raquel Lizárraga

Kontakt:

Exportera till kalender

Energikrisen understryker det akuta behovet av att skapa robusta energisystem baserade på förnybara energikällor. För att fullt ut kunna utnyttja deras potential krävs framsteg inom insamling, omvandling och lagring av energi. Särskilt förnybara energikällor som sol- och vindkraft är beroende av lagringsenheter på grund av deras intermittenta natur.

I den här föreläsningen kommer Raquel Lizárraga fokusera på litiumjonbatterier (LIB) och den senaste utvecklingen inom området. Dessutom kommer hon att diskutera den så kallade "bortom Li-ion-tekniken" och de utmaningar som är relaterade till hållbara material, förbättrad prestanda och konkurrenskraftig prissättning. Dessa innovationer är avgörande för att skapa nästa generations batterier som kan driva elfordon och stödja elnätet.

Raquel Lizárraga kommer särskilt att analysera potentialen hos batterier med helt fast tillstånd för att ta itu med de utmaningar som den nuvarande energikrisen och klimatförändringarna innebär.

Innehållsansvarig:infomaster@itm.kth.se
Tillhör: Skolan för industriell teknik och management (ITM)
Senast ändrad: 2023-10-19